Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Νέο βιβλίο: Ο Θεός Διόνυσος και οι πειρατές






Σήμερα ήρθε στα χέρια μας η νέα έκδοση του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με τίτλο "Ο Θεός Διόνυσος και οι πειρατές -ένα ταξίδι στον μύθο και στην ισοτρία μέσα από το παραμύθι" του Κώστα Στοφόρου με εικονογράφηση της Ελεάνας Μάρκου





Το βιβλιαράκι αυτό προέκυψε από τους περιπάτους στην Πλάκα που οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)  από κοινού με την «Παραμυθοκουζίνα».
Από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των περιπάτων αυτών είναι το Μνημείο του Λυσικράτη, ένα χορηγικό μνημείο, το μόνο που σώζεται ολόκληρο από την εποχή της αρχαίας Αθήνας.
Η επίσκεψη στο μνημείο αυτό,  όπου αργότερα έγινε τμήμα μιας Μονής Καπουτσίνων μοναχών,  μας δίνει τη δυνατότητα να ξετυλίξουμε το κουβάρι μιας ιστορίας αιώνων.
Η ζωφόρος του μνημείου, όπου απεικονίζεται ο μύθος της αρπαγής του Θεού Διόνυσου από Τυρρηνούς πειρατές, κάνει το ταξίδι μας στην ιστορία ακόμη πιο συναρπαστικό!

 
Αυτό το ταξίδι θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας με το παραμύθι μας που συμπληρώνεται από αναλυτικό γλωσσάρι και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

Επιθυμία μας να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι και με άλλα βιβλία που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καλύτερα την ιστορία της Αθήνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου