Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ζωντανεύοντας μέσα στα βιβλία- μια συζήτηση για τα ζώα στη λογοτεχνία




Όσοι βρεθήκαμε την περασμένη Παρασκευή (3 Οκτωβρίου) το απόγευμα στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα  «Ζωντανεύοντας μέσα στα βιβλία- μια συζήτηση για τα ζώα στη λογοτεχνία».  

Καλεσμένοι στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου, ήταν τρεις εξαιρετικοί συγγραφείς:
Ειρήνη Αϊβαλιώτου, συγγραφέας του βιβλίου "Τη νύχτα που με ακολούθησε" (Άνεμος)
Αργυρώ Μουντάκη, συγγραφέας του βιβλίου "Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες" (Πατάκης)
Νικόλας Περδικάρης συγγραφέας του βιβλίου "Ο σκύλος με το λουλούδι στο στόμα" (Το Ροδακιό)

Διαφορετικές οι προσεγγίσεις με ένα κοινό άξονα. Την αγάπη όλων για τα ζώα: Από τα πιο μικροσκοπικά πλάσματα, όπως τα μυρμήγκια, μέχρι τους σκύλους και τις γάτες, αλλά και την άγρια ζωή.

Η Αργυρώ Μουντάκη μας παρουσίασε μια σκιαγραφία των ζώων που πρωταγωνιστούν στα λαϊκά παραμύθια, ενώ η Ειρήνη Αϊβαλιώτου μας ταξίδεψε στον γοητευτικό κόσμο της γάτας. Διαφορετική η προσέγγιση του Νικόλα Περδικάρη που μας περιέγραψε έναν πιο σκληρό κόσμο, απ’ όπου δεν λείπει η τρυφερότητα και η συγκίνηση…

Η συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Στοφόρος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τριήμερων εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που συνεχίστηκαν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου με ένα πρωτότυπο μπαζάρ και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Μαζί να τα Φάμε» και την «Παραμυθοκουζίνα». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να φτιάξουν και αν εικονογραφήσουν παραμύθια για τα ζώα.   θα φτιάξουμε και θα ζωγραφίσουμε παραμύθια για τα ζώα μαζί με τα παιδιά στις 11.30 το πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου