Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης στη Καλαμάτα


Η Καλαμάτα από το Κάστρο


Η Παραμυθοκουζίνα σε ένα νέο ταξίδι της, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα. Μαζί με τα παιδιά από τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς φτιάξαμε νέα παραμύθια με περιπέτειες της Έλλης στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Την προηγούμενη περιπέτεια, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

 
1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καλαμάτας

Το μαγικό κουτί

Οι Βρωμάκηδες έχουν πιάσει αιχμάλωτη την Έλλη, που προσπαθεί απελπισμένα να ξεφύγει. Θέλει να γλιτώσει από το σκουπιδομπάνιο που την κάλεσε η Βασίλισσα Σαλμονέλα να κάνει την επόμενη μέρα. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α της θύμισε πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να ξεχάσει το σαπούνι και το νερό!
Η Χρυσούλα είναι η Βασίλισσα της Καλαμάτας και μένει στον Πύργο της πάνω στο Κάστρο της πόλης. Από τα ψηλά τείχη κοιτάζει κάθε μέρα με το μαγικό της τηλεσκόπιο για να βρει παιδιά που κινδυνεύουν και αν τα βοηθήσει. Έτσι βλέπει και την Έλλη στη Χώρα των Βρωμάκηδων, να φωνάζει «βοήθεια!»
Η Βασίλισσα Χρυσούλα γυρίζει στο Παλάτι και ζητάει να φωνάξουν τον Κωνσταντίνο, τον αρχηγό της φρουράς της. Ο Κωνσταντίνος έρχεται αμέσως και αναλαμβάνει την αποστολή αν σώσει την Έλλη. Η καλή φίλη της Βασίλισσας, η νεράιδα Αργυρούλα του χαρίζει ένα μαγικό σπαθί που θα τον κάνει ανίκητο.
Ο Κωνσταντίνος ξεκινάει για την αποστολή του.
Στο δρόμο που πήγαινε ανακάλυψε όμως ένα θησαυρό. Κατάφερε να τον πάρει στα χέρια του και …ξέχασε την αποστολή του. Πήγε να ζήσει κάπου αλλού!
Η Έλλη στο μεταξύ υπέφερε. Η Βασίλισσα καθώς δεν είχε νέα ανησύχησε πολύ. Φώναξε πάλι τη νεράιδα Αργυρούλα κι αυτή της είπε πως ο Κωνσταντίνος δεν ήταν αληθινός ήρωας και πως προτίμησε να πάρει τον θησαυρό παρά να σώσει το κοριτσάκι.
Είπε στη Βασίλισσα να στείλουν τον Γιάννη και τον Γιώργο αν σώσουν την Έλλη. Τους έδωσε μάλιστα ένα μαγικό κουτί και τους είπε να το ανοίξουν μόλις βρεθούν στη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Οι δυο φίλοι ξεκίνησαν αμέσως.
Την ίδια ώρα οι Βρωμάκηδες έπιασαν κι άλλον αιχμάλωτο. Τον Φώτη. Τον έδεσαν κι αυτόν στον σκουπιδότοπο μαζί με την Έλλη…  
Ευτυχώς, ο Γιάννης και ο Γιώργος δεν άργησαν να φτάσουν.
Μόλις άνοιξαν το μαγικό κουτί, πετάχτηκε από μέσα ένα σιντριβάνι νερό και σαπούνι. Οι Βρωμάκηδες σκόρπισαν τρομαγμένοι. Οι δυο φίλοι ελευθέρωσαν την Έλλη και τον Φώτη και γύρισαν όλοι μαζί στο Κάστρο της Καλαμάτας.
Η Βασίλισσα Χρυσούλα έκανε αρχηγούς της φρουράς της τον Γιάννη και τον Γιώργο και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς …καλύτερα!


Η είσοδος του Κάστρου της Καλαμάτας


3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καλαμάτας

Η μάγισσα της Καρδαμύλης

Ο Γιώργος είναι ένας σούπερ ήρωας από την Καλαμάτα που έχει πάει για διακοπές στην Καρδαμύλη. Ξεκουραζόταν στην παραλία όταν ήρθε και τον βρήκε η Ντορίτα.
Η Ντορίτα ήταν η κολλητή φίλη της Έλλης κι έμεναν στην Καρδαμύλη.
Μια μέρα η φίλη της δεν φάνηκε στη θάλασσα, ούτε στην παιδική χαρά. Η Ντορίτα άρχισε να ανησυχεί. Πήγε τότε στο σπίτι της Έλλης αλλά δεν ήταν κανείς!
Στενοχωρήθηκε πολύ. Λες η φίλη της να είχε φύγει και να μη την είχε αποχαιρετήσει; Μήπως την είχε στενοχωρήσει άθελά της;
Η Ντορίτα δεν ήξερε τι να κάνει…
Η γιαγιά της η Φωτούλα που την είδε στενοχωρημένη, κατάλαβε αμέσως τι συμβαίνει. Βλέπετε η γιαγιά Φωτούλα ήταν μια Καλή Μάγισσα!
Της είπε, λοιπόν:
«Κοριτσάκι μου είδα στη μαγική μου σφαίρα πως η η φίλη σου η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Την έχουν εκεί ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Για να τη βοηθήσεις πήγαινε να βρεις στην παραλία τον Γιώργο που είναι σούπερ ήρωας και μπορεί να τη σώσει»
Η Ντορίτα βρήκε τον Γιώργο και του είπε τι συμβαίνει. Αυτός έφυγε αμέσως να βρει τους δυο βοηθούς του, τον Πέτρο και τον Γιάννη και ξεκίνησαν για τη Χώρα των Βρωμάκηδων. Πρώτα όμως πέρασαν από τον Μάγο της Μεσσήνης που τους έδωσε ένα μαγικό σπαθί που πετούσε νερό κι ένα μαγικό πιστόλι που πετούσε σαπούνι.
Οι τρεις φίλοι πήγαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων, αλλά εκεί τους περίμενε ο στρατός των Βρωμάκηδων με αρχηγό τον Δημήτρη.
Έγινε μεγάλη μάχη, αλλά χάρη στο νερό και στο σαπούνι οι τρεις φίλοι νίκησαν κι ανάγκασαν τους Βρωμάκηδες να ελευθερώσουν την Έλλη.
Ύστερα γύρισαν όλοι μαζί στην Καραδαμύλη κι έκαναν τις πιο ωραίες διακοπές.
Τα βράδια στην παραλία τραγουδούσαν το τραγούδι της καθαριότητας
«Πλένουμε τα χέρια μας πολύ –πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε  για να ‘ναι καθαρά»

 
Παραλία Καλαμάτας

4ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Καλαμάτας

Τρύφωνας, το απίθανο κουνέλι 

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Τα μικρά βρωμερά ανθρωπάκια περπατάνε πάνω της, της τραβάνε τα μαλλιά, μαπίνουν μέσα στη μύτη και στα αυτιά της, την γαργαλάνε. Μετά εμφανίζονται κι ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α μαζί με την Βασίλισσα Σαλμονέλα  και οι Βρωμάκηδες τους χειροκροτούν.
Ο Βασιλιάς της λέει πως στη Χώρα τους απαγορεύονται το σαπούνι και το νερό και της εύχεται αν ζήσει μαζί τους μέσα στη βρωμιά και στα σκουπίδια!
Την Έλλη την πιάνει απελπισία…
Ευτυχώς ένα περαστικό πουλάκι που είδε τι συμβαίνει πέταξε μακριά και πήγε να βρει τη Μαρία τη νεραϊδομάγισσα που έμενε σε ένα σπιτάκι στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Το πουλάκι που ήξερε να μιλάει ανθρώπινα της είπε τι είχε συμβεί και η νεραϊδούλα ξεκίνησε να βρει τον Χρήστο, τον ήρωα της πόλης. Ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να ελευθερώσει την Έλλη.
Τον έψαξε σε όλη την Καλαμάτα, αλλά τίποτα! Στο τέλος κάποιος της είπε πως ο Χρήστος εκείνη τη μέρα παντρευόταν στο χωριό του το Κεντρικό με την αγαπημένη του, την Αναστασία και πήγε να τον βρει.
Όταν έφτασε γινόταν ο γάμος και τραγουδούσαν «Σήμερα γάμος γίνεται, σ’ ωραίο περιβόλι»
Η νεράιδα Μαρία περίμενε πρώτα να τελειώσει ο γάμος και μετά, αφού ευχήθηκε στο ζευγάρι, είπε στον Χρήστο πως χρειάζεται τη βοήθειά του.
Τότε εκείνος είπε πως θα πήγαινε αμέσως μαζί με τη γυναίκα του, αφού από εδώ και στο εξής όλες τις αποστολές θα τις έκαναν μαζί.
Η Μαρία τους χάρισε από ένα κομμάτι μαγικό σαπούνι και τους έδωσε για βοηθό το κουνέλι της τον Τρύφωνα. Μπήκαν όλοι μαζί στο Μαύρο Αυτοκίνητο που γινόταν και αεροπλάνο και ξεκίνησαν για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Οι Βρωμάκηδες που δεν είχαν ξαναδεί κουνέλι και μάλιστα με κάτασπρο τρίχωμα έφευγαν τρομαγμένοι.
Σε όσους απέμειναν τους έριξαν μαγικό σαπούνι, έγιναν καθαροί και εξαφανίστηκαν κι αυτοί!
Έτσι ο Χρήστος και η Αναστασία ελευθέρωσαν την Έλλη, μπήκαν στο Μαύρο Αυτοκίνητο και γύρισαν όλοι μαζί στην Καλαμάτα.
Πήγαν όλοι μαζί να φάνε σουβλάκια στου Τζίμη και να γιορτάσουν την απελευθέρωση της Έλλης. Ο Τρύφωνας έφαγε πίτα με καρότο! Πέρασαν καταπληκτικά κι έγιναν όλοι φίλοι. Κάθε απόγευμα παίζουν μαζί με τη νεράιδα Μαρία στην παιδική χαρά της πλατείας. Ο Τρύφωνας κάνει την πιο απίθανη τσουλήθρα!

Στου "Τζίμη" για σουβλάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου