Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Όταν ο Άη Βασίλης χαρίζει ένα μαγικό φορτηγό

Σήμερα, Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, βρεθήκαμε στο Παλαιό Φάληρο και φτιάξαμε παραμύθια με τα παιδιά από τον 3ο και τον 5ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Προηγούμενες περιπέτειες της Έλλης, μπορείτε να διαβάσετε εδώ




3ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Το Μαγικό Φορτηγό

Η Έλλη βρίσκεται αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων και περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την δένουν σε έναν βράχο και αναθέτουν στον πιο δυνατό Βρωμάκη να τη φυλάει.
Είναι ο Στέφανος που χάρη σε ένα μαγικό φίλτρο που πίνει κάθε μέρα έχει κάνει τα πιο δυνατά μπράτσα και κανείς δεν μπορεί να τον νικήσει.
Η Ελπίδα είναι φίλη της Έλλης και μόλις μαθαίνει πως η φίλη της κινδυνεύει θέλει αν τη σώσει, όμως δεν ξέρει τι να κάνει…
Στέλνει τότε ένα γράμμα στον Άη Βασίλη και του ζητάει ένα μαγικό δώρο.
Ο Άη Βασίλης, παρόλο που δεν είναι Πρωτοχρονιά, αποφασίζει να της χαρίσει ένα μαγικό φορτηγό. Της δίνει κι έναν βοηθό του, τον Αργύρη για να το οδηγήσει.
Η Ελπίδα δεν πιστεύει στα μάτια της όταν ο Άη Βασίλης της χτυπάει το κουδούνι και βλέπει μπροστά στο σπίτι της παρκαρισμένο ένα μεγάλο κόκκινο φορτηγό.
Η Ελπίδα ανεβαίνει, χαιρετάει τον Αργύρη κι αυτός βάζει μπρος. Το φορτηγό πετάει ψηλά στον ουρανό.
Όταν φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων μεταμφιέζονται σε Κακούς.
Συναντάνε τον Στέφανο και τον καλούν να του κάνουν το τραπέζι.
Ο Στέφανος που είναι λαίμαργος τους ακολουθεί. Ο Αργύρης βγάζει από το φορτηγό συνέχεια φαγητά. Ο Στέφανος τρώει- τρώει μέχρι που δεν αντέχει άλλο. Τον πιάνει νύστα και κοιμάται στην καρέκλα. Μόλις αρχίζει να ροχαλίζει τον κουβαλάνε στη καρότσα και τον κλειδώνουν μέσα. Μετά πάνε στη Έλλη και την ελευθερώνουν.
Μόλις τους βλέπουν οι άλλοι Βρωμάκηδες αρχίζουν να τους κυνηγάνε.
Όμως το φορτηγό πετάει σαπούνι και νερό και οι Βρωμάκηδες σκορπίζουν. Το φορτηγό πετάει ψηλά κι αφήνει πίσω του τη Χώρα των Βρωμάκηδων. Η Έλλη είναι ελεύθερη!  

5ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Το μαγικό λάσο

Η Εβελίνα μαζί με τη φίλη της την Έλλη έχουν πιαστεί από τους Βρωμάκηδες. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α τους υπόσχεται πως δεν θα ξαναδούν σαπούνι και νερό στη ζωή τους. Δεν θα πλυθούν ποτέ ξανά. Η Βασίλισσα Σαλμονέλα γελάει και χαιρετάει το πλήθος που χειροκροτεί ασταμάτητα τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα…
Ενώ αυτά συμβαίνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων, ο Βαγγέλης το Ξωτικό που τα μαθαίνει όλα λέει στη φίλη του την Ξένια για τα δυο κορίτσια που είναι αιχμάλωτα των Βρωμάκηδων.
Η Ξένια τρέχει πιο γρήγορα απ’ όλους, πηδάει πιο μακριά και …πετάει!
Ο Βαγγέλης το Ξωτικό έχει ένα μαγικό λάσο που μπορεί να πιάσει όποιον θέλει. Ξεκινάνε λοιπόν οι δυο τους για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις πλησιάζουν εμφανίζεται μπροστά τους η Ελευθερία, που είναι αρχηγός της αστυνομίας των Βρωμάκηδων. Η Ελευθερία πετάει και πάει να τους πιάσει.
Αρχίζει να κυνηγάει την Ξένια, που της ξεφεύγει συνεχώς.
Ο Βαγγέλης τότε ρίχνει το λάσο του και  πιάνει την Ελευθερία…
Μετά πετάνε νερό και σαπούνι παντού, έτσι που κανείς Βρωμάκης να μη μπορεί να πλησιάσει.  
Ελευθερώνουν την Έλλη και την Εβελίνα και γυρνάνε όλοι μαζί στο Φάληρο.
Η Εβελίνα κάνει ένα μεγάλο πάρτι για να τους ευχαριστήσει. Έχει τέλεια τούρτα και μοιράζει σε όλους καπελάκια και καραμούζες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου