Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ Περιπέτειες της Έλλης: Το μαγικό δαχτυλίδι, η νεράιδα και η μαγική φρατζόλα

Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε πάλι στον Πειραιά, αυτή τη φορά στα Καμίνια, όπου με τα παιδιά από τρεις βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργήσαμε νέα παραμύθια με περιπέτειες της Έλλης.



16ος  Βρεφονηπιακός Σταθμός Πειραιά (Απολλωνίας)

Το μαγικό πορτοκαλί δαχτυλίδι


Η Έλλη περνά δύσκολες ώρες καθώς είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα χαίρονται που την έχουν κοντά τους και της λένε πως θα μείνει9 μαζί τους για πάντα και θα κάνει κάθε μέρα σκουπιδο- μπάνιο!
Ενώ είναι απελπισμένη εμφανίζεται ένας απατεώνας Βρωμάκης ο Αλέξανδρος και της ζητάει όλα τα παιχνίδια της για να την βοηθήσει να το σκάσει. Όταν η Έλλη του τα δίνει αυτός την κοροϊδεύει και ταυτόχρονα πάει και λέει στον Βασιλιά ότι η Έλλη πήγε να το σκάσει. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης θύμωσε πολύ και έστειλε τον Μάγο των Βρωμάκηδων τον Βαγγέλη που την έδεσε με ένα μαγικό σκοινί που δεν λύνεται με τίποτα και έβαλε και τον άγριο σκύλο του να την φυλάει και να μην αφήνει κανέναν να την πλησιάσει.
Η Ειρήνη μια καλή νεράιδα από τα Καμίνια παρακολουθεί κάθε μέρα με το μαγικό της τηλεσκόπιο διάφορες περιοχές της γης για να βοηθά όσα παιδιά είναι στενοχωρημένα ή κινδυνεύουν. Όταν βλέπει τι συμβαίνει στην Έλλη φωνάζει αμέσως τη φίλη της τη Δήμητρα που είναι σούπερ ηρωίδα. Της φοράει στο δάχτυλό της το μαγικό πορτοκαλί δαχτυλίδι, με το μαγικό ραβδί της την κάνει αν έχει φτερά και πετάνε μαζί για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Μόλις φτάνουν εκεί η Δήμητρα με το μαγικό δαχτυλίδι ρίχνει στο σκύλο ένα άρωμα που τον κάνει αν κοιμηθεί αμέσως. Η Ειρήνη με ένα ξόρκι λύνει το μαγικό σκοινί που κράταγε αιχμάλωτη την Έλλη και στη συνέχεια και πάλι η Δήμητρα με το μαγικό πορτοκαλί δαχτυλίδι σκορπίζει παντού μαγικό σαπούνι!
Αφού καθαρίζει η Χώρα των Βρωμάκηδων πιάνουν η μια το ένα χέρι της Έλλης κι η άλλη το άλλο της χέρι και πετάνε μαζί ψηλά.
Η Έλλη χαίρεται που γλίτωσε, αλλά και που βλέπει τον αγαπημένο της Πειραιά από ψηλά!


17ος  Βρεφονηπιακός Σταθμός Πειραιά (Φραγκούλη)

Η καλή νεράιδα

Η Έλλη ξυπνά και βρίσκεται δεμένη σε μια καρέκλα στην κορυφή ενός σκουπιδότοπου. Μικρά απαίσια ανθρωπάκια περπατάνε πάνω της. Την ενοχλούν πολύ και μυρίζουν άσχημα. Βρίσκεται στη Χώρα των Βρωμάκηδων, όπου βασιλεύουν ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα.
Όταν βλέπουν πως η Έλλη δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη που βρίσκεται μαζί τους την κλειδώνουν σε ένα κελί και βάζουν να τη φυλάει η Βίβιαν. Κάθε φορά που η κακομοίρα πάει να κουνηθεί, η Βίβιαν μεταμορφώνεται σε τέρας και μουγκρίζει. Η Έλλη είναι πολύ τρομαγμένη.
Ευτυχώς, κάποια στιγμή που δεν πρόσεχε η Βίβιαν, η Έλλη καταφέρνει με το πιστό της πουλί που την είχε ακολουθήσει κρυφά, έναν κορυδαλλό που έμενε στο σπίτι του παππού της στον Κορυδαλλό, να στείλει ένα γράμμα στον Γιώργο. Ο Γιώργος είανι ένας πολύ δυνατός φίλος της που έχει μια μπέρτα και πετάει.
Μόλις ο κορυδαλλός του φέρνει το γράμμα ο Γιώργος ξεκινά αμέσως για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Όμως μια κακιά μάγισσα, η Ιωάννα -Ευθυμία, μόλις φτάνει στη Χώρα των Βρωμάκηδων τον μεταμορφώνει σε βάτραχο. Ο Γιώργος χοροπηδά απελπισμένος λέγοντας «βρεκεκεξ κουαξ κουαξ»…
Ευτυχώς η καλή του νεράιδα η Έλενα τον είχε ακολουθήσει και με το μαγικό της φίλτρο τον ξαναέκανε άνθρωπο.
Με ένα μαγικό ξόρκι εξουδετέρωσε τη Βίβιαν και ελευθέρωσαν την Έλλη.
Γύρισαν όλοι μαζί στον Πειραιά και πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

18ος  Βρεφονηπιακός Σταθμός Πειραιά (Ερμουπόλεως)

Η μαγική φρατζόλα

Η Φοίβη είναι η Πριγκίπισσα των Βρωμάκηδων. Είναι κόρη του Βασιλιά Βρωμάκη του Α και της Βασίλισσας Σαλμονέλας. Όλοι την  τρέμουν.
Η Φοίβη παίρνει στο δωμάτιο της την Έλλη για να της κάνει παρέα. Πιο άσχημο μέρος δεν έχετε δει! Είναι γεμάτο με σκουπίδια.
Η Φοίβη την κρατάει κλειδωμένη σε ένα μεγάλο κλουβί.

Οι δυο κολλητές της, η Μελίνα και η Αγγελική, όταν βλέπουν πως η Έλλη δεν έρχεται στο σχολείο, αρχίζουν να ανησυχούν. Μετά μαθαίνουν ότι έχει εξαφανιστεί. Αρχίζουν να ψάχνουν παντού, χωρίς αποτέλεσμα. Στο τέλος βρίσκουν τη Βάλια που είναι νεράιδα κι αυτή τους λέει τι έχει συμβεί στη φίλη τους.
Για αν τις βοηθήσει τους χαρίζει από μια μαγική φρατζόλα που μόλις τρως μια μπουκιά παίρνεις σούπερ δυνάμεις, τους χαρίζει από ένα ζευγάρι φτερά για αν πετάνε και τους δίνει και μαγική σαπουνάδα σε δυο μπουκαλάκια.
Όμως τους λέει πως δεν ξέρει πως θα μπορέσουν  να ξεκλειδώσουν το κλουβί για αν ελευθερώσουν την Έλλη…
Οι δυο φίλες πηγαίνουν τότε στην αστυνόμο Ηλέκτρα. Αυτή τους δίνει ένα κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες.
Οι δυο φίλες τρώνε από μια μπουκιά ψωμί, φοράνε τα φτερά του και ξεκινάνε για τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Όταν φτάνουν εκεί τους επιτίθεται ο στρατός, αλλά αυτές τρώγοντας από τις φρατζόλες τους παίρνουν δυνάμεις και τους νικάνε. Στο παλάτι σκορπάνε τη μαγική σαπουνάδα κι όλες οι βρωμιές εξαφανίζονται.. Μαζί με τις βρωμιές φεύγουν ο Βασιλιάς, η Βασίλισσα και η Φοίβη. Τότε με το κλειδί που τους είχε δώσει η αστυνόμος Ηλέκτρα ξεκλειδώνουν και το κλουβί και φεύγουν από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Όταν έφτασαν πίσω στον Πειραιά έκαναν ένα μεγάλο πάρτι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου