Τρίτη 17 Απριλίου 2018

...και η Μαίρη Πόππινς στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Εκπαίδευση!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαίρη Πόππινς

Την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 17.00 στη Σχολή Μωραΐτη θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 3ου Πανελλήνιου Συνέδριου που διοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδοςτο Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και η Σχολή Μωραΐτη στις 20-22 Απριλίου  2018 στην Αθήνα, με θέμα «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: αναζητώντας την καινοτομία, την τέχνη, τη δημιουργικότητα».

Το Συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, που έχει αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων, κατόπιν σχετικής διάκρισης από την UNESCO. Από τις 23 Απριλίου και για ένα χρόνο, η Αθήνα θα είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου και θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο είναι μια από τις πρώτες δράσεις αυτού του σημαντικού θεσμού.  

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:30 Χαιρετισμοί - εναρκτήριες ομιλίες

18:00:  Η Παιδική Χορωδία της Σχολής Μωραΐτη θα μας ταξιδέψει με ένα απόσπασμα από τη φετινή μουσικοθεατρική της παράστασή στον φανταστικό κόσμο της Mary Poppins.

Η Παιδική Χορωδία της Σχολής Μωραΐτη ιδρύθηκε το 1991 από την Κατερίνα Μωραΐτη - Κασιμάτη και τον τότε καθηγητή μουσικής της Σχολής Μωραΐτη κ. Στάθη Μονογενή. Η Χορωδία, που απαρτίζεται από αγόρια και κορίτσια κυρίως του Δημοτικού συμμετέχει σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Σχολείου ερμηνεύοντας μουσικά κομμάτια ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Έχει παράλληλα συνάψει συνεργασίες με καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα διεθνούς φήμης και έχει εμφανιστεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα, όπως το Θέατρο Ηρώδου του Αττικού, το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α., αλλά και στο εξωτερικό συμμετέχοντας με διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ. Από το Σεπτέμβριο 2010 είναι επίσημο μέλος της οργάνωσης European Choral Association – Europa Cantat. Τη διεύθυνση της Χορωδίας έχει ο κος Βαλέρυ Ορέσκιν, τη μουσική επιμέλεια ο κος Γιάννης Αντωνόπουλος και τη γενική επιμέλεια και οργάνωση η κα Χριστίνα Ρούτνερ.

Κεντρικές Ομιλίες 

18:30  Η Τέχνη ως μέσο πολιτισμικής καλλιέργειας και εκπαίδευσης Προσκεκλημένος Ομιλητής: Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος 

19:00 Το ΜΠΛΕ στο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο: Φιλαναγνωστικές δράσεις Προσκεκλημένη Ομιλήτρια: Αγγελική Γιαννικοπούλου Καθηγήτρια Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 

19:30 Ανακαλύπτοντας ξανά το νησί των θησαυρών που κρύβει κάθε βιβλίο Προσκεκλημένος Ομιλητής: Βαγγέλης Ηλιόπουλος , συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου