Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Η Κρήτη και ο …Σπάιντερμαν!

Μετά τον Πειραιά, η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε στο Γαλάτσι, όπου με τα παιδιά του Α Δημοτικού Παιδικού Σταθμού φτιάξαμε ένα ακόμη παραμύθι με περιπέτειες της Έλλης.



Η Κρήτη και ο …Σπάιντερμαν

Η Έλλη ξύπνησε ένα πρωί κι αντί να βρίσκεται στο σπίτι της, στο δωμάτιο της, βρισκόταν σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο. Για μαξιλάρι είχε έναν μεγάλο τενεκέ και για σεντόνι διάφορα βρώμικα χαρτιά.
Μόλις άνοιξε τα μάτια της είδε πως επάνω της περπατούσαν κάτι απαίσια ανθρωπάκια. Δεν είχε συνέλθει ακόμη από την έκπληξη, όταν δυο άλλα ανθρωπάκια –κάπως μεγαλύτερα- εμφανίστηκαν μπροστά της.
Τα υπόλοιπα ανθρωπάκια σταμάτησαν τις δουλειές τους κι άρχισαν να χειροκροτάνε τους νεοφερμένους.
Τότε μίλησε ο ένας με μια απαίσια φωνή που θύμιζε τον… Δρακουμέλ:
«Καλώς ήρθες στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Είμαι ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α κι από εδώ», γύρισε και έδειξε δίπλα του «είναι η Βασίλισσα Σαλμονέλα»
«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου! Κουράστηκα!!» φώναξε η Έλλη, αλλά ο Βασιλιάς είπε μόνο «αυτό δεν γίνεται» και γύρισε την πλάτη του.
Επειδή η Έλλη συνέχισε να διαμαρτύρεται φώναξε τον Βικέντιο, τον Μάγο Βρωμάκη που με το ένα χέρι μπορούσε να πετάει λάσπες και με το άλλο σκουπίδια… Του ζήτησε να την προσέχει να μη το σκάσει.
Ευτυχώς για την Έλλη ο Χάρης –που στην πραγματικότητα δεν ήταν άλλος από τον Σπάιντερμαν- έμαθε τι είχε συμβεί. Το πρόβλημα ήταν πως ο ίδιος βρισκόταν σε άλλη αποστολή και δεν μπορούσε να πάει στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Έτσι θέλησε να ειδοποιήσει τον Άρη, τον ήρωα του Γαλατσίου. Ο Άρης όμως ήταν στη Κρήτη στο χωριό του παππού του. Ευτυχώς τον ανακάλυψε η Βασιλική μια γενναία πολεμίστρια και του είπε πως τον ψάχνει ο Σπάιντερμαν.


Έτσι ο Άρης γύρισε στο Γαλάτσι, συναντήθηκε με τον Χάρη –Σπάιντερμαν και συμφώνησε να φύγει αμέσως για τη Χώρα των Βρωμάκηδων μαζί με τη Βασιλική.
Μόλις έφτασαν εκεί, ο Άρης γέμισε τον τόπο παγίδες –ήταν άσσος στο να στήνει παγίδες- και πολλοί Βρωμάκηδες έπεσαν μέσα!
Η Βασιλική επιτέθηκε στον Βικέντιο με νερό και σαπούνι. Έγινε μια τρομερή μονομαχία, αλλά στο τέλος νίκησε η Βασιλική.
Ελευθέρωσαν την Έλλη και την πήραν στη Κρήτη να αναπνεύσει λίγο καθαρό αέρα μετά από όσα είχε περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου